Gyakori kérdések

 • Mi ez?

  Ez az elektronikus kérdőív az SZTE ETSZK másodéves nappali ápoló hallgatói, de leginkább saját családom számára lett létrehozva 2016-ban és lényegében meghívásos alapon működött... Az elektronikus kérdőív célja, hogy a kutatómunka gyakorlat tárgyban, illetve szakdolgozatuk írása során a hallgatók arra koncentrálhassanak, ami a leendő szakmájuk tartalmi része.

  Persze az is erős motiváció volt, hogy az ingyenesen elérhető rendszerek használhatóságában - legalábbis ami a saját igényeinket illette - voltak hiányosságok. Úgy gondoltam, tudnám én ezt sokkal jobban. No, itt a produktum.

  Az is szempont volt, hogy saját munkámat illetően egyfajta referenciát tudjak felmutatni. Mára ez számomra az elsődlegesen meghatározó oka annak, hogy ez a rendszer működik. Ezen az oldalon minden úgy működik, úgy néz ki, ahogyan azt én szeretném, nem pedig egy megrendelő. Így képes bemutatni tevékenységemet.

 • Ki használhatja?

  Bárki, aki tudomásul veszi  a Jogi nyilatkozatban foglaltakat.

  Technikailag ugyan az oldal, a robotok szűrése során olyan algoritmust használ, amelyet csak a magyar nyelv ismeretében lehet sikerrel aktiválni, de ez pusztán technikai korlát.

 • Mennyibe kerül?

  Jelen honlap és alkalmazás nem kereskedelmi célú.

  Használatáért nem kell és nem is lehet fizetni - pénzben. A természetbeni honoráriumoktól - Gombóc Artúr nyomdokában - nem zárkózom el, azaz ha mindenképpen viszonozni szeretnél, akkor küldj csokit.

 • Hogyan kapom meg az adatokat?

  A kérdőívedre adott válaszokat letöltheted, mint nyers adatokat egyben, Excel formátumban, vagy akár az oldalon belül az erre szolgáló linken keresztül elérve böngészheted.

  Utóbbi esetben a válaszok elemzéséhez további szolgáltatások állnak rendelkezésedre, amelyek segítik az adatok összefüggéseinek felismerését.

  Az oldalon belüli böngészés esetén az egyes - automatikusan generált - grafikonokat letöltheted képként, táblázatokat formázás nélküli HTML-ként amelyeket így könnyen szúrhatsz be más dokumentumba. Például Word-ben szerkesztett szakdolgozatba. (További részletes leírás az "Eredmény oldalak" kérdéscsoportban.)

   

 • Meddig érhető el a kérdőív?

  Azt nyilván nem vállaljuk, hogy az idők végezetéig elérhető lesz a szolgáltatás, de azt igen, hogy a kérdőív létrehozásától számított 90 napig, változatlan feltételek mellett kitölthető lesz a kérdőív és elérhetőek lesznek a válaszok is.

 • Haphatok segítséget?

  Az oldal használatához akár a fejlesztőtől, akár használóktól kaphatsz segítséget az erre létrehozott csoportban, Facebook-on: https://www.facebook.com/groups/kutatomunka/

 • Általában a szolgáltatásról

  Általános kérdések a kérdőív használatával kapcsolatban.

  • Létrehozás folyamata

   A kérdőívet az alábbi módon tudod létrehozni és kezelni:

   1. lépés: A kérdőív létrehozása:

   Ehhez az "Új kérdőív létrehozása" menüpontot kell választanod, vagy ezt a gombot kell megnyomnod.

   A megjelenő űrlapot kell kitöltened, majd a Kérdőív létrehozása gombra kattintanod. Itt még nem kell megadnod a kérdőív kérdéseit.

   Ezt követően a rendszer egy elektronikus levelet fog küldeni a számodra az általad megadott email címre, amelyben a kérdőív kitöltéséhez, szerkesztéséhez és az adatok áttekintéséhez tartozó linkeket fogod találni. A levélküldés után a rendszer automatikusan irányít át a következő lépéshez.

   2. lépés: A kérdések beállítása:

   Ezen az oldalon is van módod a kérdőív címe és leírása módosítására (egyszerűen kattints rá az egérrel), de ha a címet átírod, változni fog a kitölthetőség linkje is!

   Be tudod állítani, hogy minden kérdést meg kell-e válaszolni és itt állíthatod azt is be, hogy kitölthető legyen-e a kérdőív. (Alapértelmezésben nem kitölthető.)

   Ha a kérdőívet kitölthetővé teszed, akkor itt megjelenik a kitöltésre mutató link is, amit akár innen is meg tudsz osztani Facebook-on.

   Itt állítsd be a kérdőív kérdéseit! Munkádat bármikor elmetheted a folyamat közben a képernyő jobb felső sarkában található "Mentés" gombra kattintva.

   3. lépés: Eredmények:

   A korábban elektronikus levélben kapott "Eredmények" linkre kattintva tudod a válaszokat áttekinteni.

   Ezen az oldalon több technikai és statisztikai adat is megjelenik, de itt tudod az összes választ letölteni is Excel formátumban.

   Az eredmények áttekintéséhez az oldal minden kérdéshez megjelenít egy grafikont, illetőleg táblázatos formában is mutatja az eredményeket.

   4. lépés: Örülsz

   És remélhetőleg jó hírét kelted szolgáltatásunknak. Ha pedig javaslatod van, azt se tartsd magadban, hiszen ezért hoztuk létre Facebook oldalunkat.

 • Kérdőív létrehozása, módosítása

  Hogyan tudod létrehozni, szerkeszteni a kérdőívet, milyen beállításai vannak és azok mit is állítanak pontosan.

  • Személyes adataid

   Neved: Itt olyan nevet adsz meg, amilyet akarsz - nem kell hogy mások is ezen a néven ismerjenek. Egyszerűen a kiküldésre szolgáló elektronikus levélben ezen a néven fogunk szólítani. Máshol nem kerül felhasználásra.

   Email címed: Ez viszont fontos, hogy pontos legyen! Ezen a címen fogunk veled kommunikálni, erre a címre fogjuk kiküldeni azt az elektronikus levelet, amelyben a szerkesztéshez és az válaszok adatai eléréséhez szükséges link található.

  • Kérdőív beállításai

   Kérdőív címe: Szabadon döntöd el, hogy mi legyen. Érdemes olyan címet választanod, ami figyelemfelkeltő. A megosztásoknál és a kitöltés oldalán ez lesz kiemelten megjelenő és ebből generáljuk a kitöltés linkjét is.

   Leírása: Itt érdemes egy kicsit bővebb lére eresztve elmondanod, hogy mi célt szolgál maga a kérdőív és miért szeretnéd, ha válaszolnának a kérdésekre. Ez a szöveg is meg fog jelenni a megosztások és a kitöltés során.

   Kitöltés: Ha a kis négyzetet bejelölöd, akkor minden kérdést meg kell válaszolni a kérdőíven belül. Pontosabban addig nem engedi a rendszer a válaszokat elküldeni, amíg minden kérdés meg ninsc válaszolva.

  • Új kérdjés hozzáadása

   Új kérdést hozzáadni, az oldal alján lévő Új kérdés hozzáadása gombra kattintva tudsz. Kattintást követően az alábbi doboz ugrik fel:

   Új kérdés hozzáadása

   Kérdés: Maga a kérdés.

   Magyarázó szöveg: A kérdéshez tartozó magyarázat - ha szükség van rá. (Hagyható üresen.)

   Ezt a kérdést feltétlenül válaszolja meg: Akkor legyen kipipálva, ha a kérdést mindenképpen meg kell válaszolni. Ha a kérdőív egészére a "Minden kérdést meg kell válaszolni" be van jelölve, akkor ennek a kapcsolónak nins hatása.

   Kérdés típus: Itt adható meg, hogy milyen típusú legyen majd a grafikon, amelyben az adatok megjelennek.

   Válaszok száma: Egy, vagy több válasz adható? Amennyiben az utóbbi, akkor megadható a minimális és maximális válaszok száma.

   Új kérdés mentése: Az új kérdés hozzáadódik a kérdőív kérdéseihez. Sorrendben az utolsó helyre.

  • Kérdés blokkok elemei
   Kérdés blokk

   A vezérlők (ikonok) a kérdés blokk jobb felső sarkában helyezkednek el:

   Kérdés szerkesztése : Kérdés szerkesztése
   Kérdés törlése : Kérdés törlése
   Kérdés típusa : Kérdés típusának megfelelő ikon (nincs hozzárendelt funkció)
   Feltétlenül kitöltendő : Ha megjelenik, akkor a kérdés feltétlenül kitöltendőnek van jelölve
   Kérdés összecsukása / kibontása : Kérdés összecsukása / kibontása
   Bal alsó sarokban: A beállított lehetséges válaszoknak megfelelő szöveg.
   Gombok:
   "Más" válasz hozzáadása : A felhasználó tetszőleges válasza, amelyet neki kell beírnia.
   Új válasz : Új válasz hozzáadása a kérdésekhez. (Létrehozáskor egy lehetséges válasz sem kerül beállításra.)
  • Kérdések sorrendje

   A kérdések sorrendje bármikor változtatható. Nincs más dolgod, mint egyszerűen megfogni és a megfelelő helyre húzni.

   A rendszer a kérdések sorrendjét a kérdőív mentésekor fogja elmenteni.

  • Új válaszlehetőség hozzáadása

   Új kérdést hozzáadni, az oldal alján lévő "Új kérdés hozzáadása" gombra kattintva tudsz. Kattintást követően az alábbi doboz ugrik fel:

   Új válasz hozzáadása

   Válasz: Maga a válaszlehetőség. Használhatod benne a | karaktert, ami megtöri a választ és az utána lévő rész - mint lentebb a képen - magyarázatként fog megjelenni. Minta válasz

   Válasz színe: Az eredményeknél, a grafikonokban ezzel a színnel fog megjelenni az ehhez a válaszhoz tartozó adat.

   Új válasz mentése : Az új válasz hozzáadódik a válaszlehetőségekhez - sorrendben az utolsó helyre.

  • Válasz blokk elemei
   Válasz blokk

   A vezérlők (ikonok) a válasz blokk jobb oldalán helyezkednek el:

   Válasz szerkesztése : Válasz szerkesztése
   Válasz törlése : Válasz törlése
   Válasz színe : Válaszhoz tartozó szín (nincs hozzárendelt funkció)

    

  • "Más" válasz hozzáadása

   A "Más" válasz az egy olyan válaszlehetőség, ahol a kitöltőnek van lehetősége megadni, hogy ahhoz az opcióhoz milyen tartalom társul. Ehhez egy beviteli mező áll rendelkezésére kitöltéskor.

   Más válasz minta

   A jobb alsó sarokban a "Más válasz hozzáadása" gombra kattintva a rendszer automatikusan szúrja be a "Más" válasz opciót, alapértelmezésben fehér színnel társítva. Ezt követően a válasz paraméterei szabadon módosíthatóak, azonban ez a típusú válasz egy kérdésben csak egy lehet, illetve sorrendben ennek kell utolsónak lennie.Más válasz minta

   (A rendszer gondoskodik is róla, hogy csak egy ilyen típusú válasz lehessen, illetőleg a sorrend módosításakor ezt a választ az utolsó helyre teszi.)

  • Válaszok sorrendje

   A válaszok sorrendje bármikor változtatható. Nincs más dolgod, mint egyszerűen megfogni és a megfelelő helyre húzni.

   A rendszer a válaszok sorrendjét a kérdőív mentésekor fogja elmenteni.

  • Kérdőív mentése

   Kérdőív mentéseA kérdőív szerkesztése során, a képernyő jobb felső sarkában folyamatosan látható a "Mentés" gomb, amelyre kattintva a kérdőív pillanatnyi állapototát a rendszer elmenti. A gomb mellett információként látható, hogy az utolsó mentés óta mennyi idő telt el a szerkesztő felület megnyitása óta. Mentéskor a számláló nullázódik.

    

    

  • Kérdőív módosítása

   A kérdőívet módosítani a létrehozáskor automatikusan, email-ben megküldött linkre kattintva lehet. A bejelentkező felület nem tér el a létrehozáskor rendelkezésre állótól.

   A fejlécben látható a kérdőív címe, melyre egérrel kattintva az szerkeszthető. Azonban a cím módosítása egyben a kérdőív kitöltésének linkjét is módosítja!

   Ugyanitt látható a kérdőív leírása is, amelyre egérrel kattintva az szintén szerkeszthető. (Ennek módosítása nem befolyásolja a kérdőív elérhetőségét.)

   Lentebb egy pipálható mezőben a kérdőív egészére vonatkozóan lehet beállítani a válaszok szükségességét. (Ennek módosítását a rendszer azonnal menti.)

   Kitölthetőség kapcsolójaJobb oldalon egy kapcsoló látszik, mely a kérdőív kitölthetőségét állítja. Rákattintva változik a kitölthetőség állapota, amit a rednszer azonnal el is ment.
    
   Kitölthetőség linkjeAmennyiben a kérdőív kitölthető, akkor jobbról látszik a kitöltés oldalára mutató link, illetőleg egy gomb segíti a Facebook-on történő megosztást.
    
 • Kérdéstípusok és beállításuk

  Milyen jellegű kérdéseket lehet használni és azokat hogyan lehet beállítani.

  • Kör diagram

   Ehhez a kérdés típusánál a "Kör diagram" opciót válassza ki! Eredményként egy torta diagram fog megjelenni a válaszok feldolgozásánál:

   Kör diagram

   Ha "Más" jellegű válaszlehetőséget is beállított, akkor annak válaszai a táblázatos eredmények alján felsorolásra kerülnek.

  • Vonal diagram

   Ehhez a kérdés típusánál a "Vonal diagram" opciót válassza ki! Eredményként egy vonal diagram fog megjelenni a válaszok feldolgozásánál (Ennél a típusnál a megadott színnek a diagramon nincs jelentősége):

   Vonal diagram

   Ha "Más" jellegű válaszlehetőséget is beállított, akkor annak válaszai a táblázatos eredmények alján felsorolásra kerülnek.

  • Oszlop diagram

   Ehhez a kérdés típusánál az "Oszlop diagram" opciót válassza ki! Eredményként egy oszlop diagram fog megjelenni a válaszok feldolgozásánál:

   Oszlop diagram

   Ha "Más" jellegű válaszlehetőséget is beállított, akkor annak válaszai a táblázatos eredmények alján felsorolásra kerülnek.

  • Fekvő oszlop diagram

   Ehhez a kérdés típusánál az "Fekvő oszlop diagram" opciót válassza ki! Eredményként egy vízszintes oszlop diagram fog megjelenni a válaszok feldolgozásánál:

   Oszlop diagram

   Ha "Más" jellegű válaszlehetőséget is beállított, akkor annak válaszai a táblázatos eredmények alján felsorolásra kerülnek.

  • Nyitott (szöveges) kérdések

   Ez a kérdéstípus gépi feldolgozásra nem alkalmas. Ugyanakkor természetesen van létjogosultsága egy kérdőívben. Használatához válassa a "Nyitott kérdés (szöveges)" opciót!

   Szöveges kérdés szerkesztése

   A kérdőív szerkesztése felületén a fenti képnek megfelelően jelenik meg a kérdés.

   Ha a "Többsoros szövegmező is megjelenik" opció ki van választva, akkor a kérdésnél a válaszadónak egy olyan szövegbeviteli mező jelenik meg, ahol hosszabb szöveget tud megadni. Ha az opció nincs kiválasztva, akkor ez a blokk egyszerűen nem jelenik meg.

   A "Kérdések" blokkban újabb kérdések tehetőek fel, amelyekre a válaszadó egysoros, szöveges válaszokat adhat. Ha ebben a blokkban nincsenek további kérdések beállítva, akkor az egyszerűen nem jelenik meg.

   A válaszok feldolgozásánál a rendszer azt vizsgálja, hogy az adott kérdésre született-e válasz? (Bármilyen. Tartalmi feldolgozást nem végez.):

   Szöveges kérdés válaszai

   A kérdésekre adott szöveges válaszok a "Válaszok megjelenítése" gombra kattintva érhetőek el.

  • Értékelő kérdések

   Használatához válassza az "Értékelő skála" opciót!

   Értékelő skála szerkesztése

   A kérdőív szerkesztése felületén a fenti képnek megfelelően jelenik meg a kérdés.

    Az első blokkban - mint választ - az értékelő skála oszlopait lehet beállítani.

   A második, az  "Értékelendő elemek" blokkban azokat az elemeket lehet felsorolni, amelyek értékelésre kerülnek.

   Értékelő skála válaszai

   Mint az a fenti példán is látszik, lehet olyan eset, amikor egyes sorok "rövidebbek". Ez abban az esetben történik, amikor a válaszadó azokat az elemeket nem értékelte.

 • Eredmények oldal

  Hogyan tudod használni az eredmények oldalt, hogyan éred el a válaszokat.

  • Eredmények oldal elérése

   A kérdőívhez érkezett válaszokat egy erre szolgáló linken keresztül lehet elérni, melyet a rendszer automatikusan küldött ki létrehozáskor emailben. Az eredmények csak ezen a linken keresztül hozzáférhetőek.

  • Eredmények megosztása

   Hogy a kérdőívedre adott válaszok eredményeit megosztod-e másokkal, az teljes egészében belátásodra van bízva. Ha megosztod a hozzáférés linkjét, akkor aki ezt ismeri, böngészheti az eredményeket - ha nem osztod meg, akkor pedig csak Te férsz ezekhez hozzá.

   Megosztás Facebook-onHa a megosztás mellett döntesz, akkor a rendszer annyiban támogat, hogy egy Facebook megosztás gombbal könnyíti ezt meg számodra.

  • Válaszadók száma

   Válaszadók száma Az eredmények oldal fejlécében, annak bal oldalán látod a válaszadók számát. Ennyien töltötték ki a kérdőívedet. Közvetlenül alatta - pirossal - a szűrt válaszok száma, amely azt mutatja, hogy az alkalmazott szűrőknek hány válaszadó válaszai felelnek meg. A grafikonok csak utóbbiak válaszait mutatják!

    

   Látogatók és kitöltők Alatta egy kis grafikon azt mutatja, hogy hogyan viszonyul egymáshoz a látogatók - akik látták a kérdőívet - és a kitöltők száma.

    

  • Válaszok ideje

   Válaszok ideje Az eredmények oldal fejlécében, annak közepén látod az első és utolsó válasz időpontját.

    

   Válaszok napi bontásbanAlatta egy kis grafikon mutatja, hogy az utóbbi 30 napban milyen intenzív volt a kitöltés naponta.

    
  • Válaszok letöltése EXCEL formátumban

   Válaszok letöltése Excel formátumbanA fejléc blokkban van lehetőség a válaszok Excel (XLSX) formátumban való letöltésére. A letölthető táblázatba, minden esetben, az összes válasz belekerül - függetlenül attól, hogy épp van-e beállítva bármilyen szűrő.

   Ha a legutóbbi letöltést követően új válaszok is születtek, akkor ezt az ikon alatt felirat jelzi.

  • Kérdés blokkok használata

   Az eredmények oldalon a kérdőív kérdései blokkokban jelennek meg. A blokkokban közös elem a fejlécük, amelyben vezérlők is találhatóak.

   Kérdés blokkok fejléce

   A blokk bal oldalán maga a kérdés olvasható, míg jobbról:

   Kérdés blokk elrejtése : Elrejti a kérdés blokkot. Ha van rejtett blokk, akkor a fejléc alatt megjelenik egy Minden blokkot mutat gomb, amire rákattintva a korábban elrejtett blokkok ismét megjelennek. A rejtett blokkban beállított szűrőket a rendszer nem veszi figyelembe.

   Blokk összecsukása : "Összecsukja", vagy "Kinyitja" a blokkot. Összecsukott állapotban a blokkból csak a kérdés szövegét tartalmazó sor marad. 

   A kérdés blokkok sorrendje bármikor változtatható: Egyszerűen meg kell fogni egérrel és a megfelelő helyre húzni. A sorrendet, illetve a blokk állapotát (nyitott, vagy zárt) a rendszer nem menti el. Újratöltés esetén alapértelmezés szerint a kérdőívben beállított sorrendnek megfelelően, nyitva jelennek meg.

  • Szűrők használata

   Szűrés beállításaAz értékelő és a szöveges kérdések kivételével, minden kérdés blokk jobb oldalán megjelenik egy szűrő mező. Ennek segtségével lehet a válaszadók összességére vonatkozóan szűrést beállítani. A szűrő úgy működik, hogy megvizsgálja, hogy mely válaszadók beállított válasza felel meg a szűrési feltételnek és az eredményeket ennek megfelelően generálja minden kérdés esetén.

   Azaz, ha pl. az "Ön neme?" kérdésnél beállítjuk a "Nő" válasz szűrését, akkor az eredmények oldal grafikonjai, táblázatai újra generálódnak és csak a nők válaszait mutatják.

   Fontos tulajdonság, hogy a szűrők együttesen működnek, azaz minden szűrési feltételnek egyidejűleg meg kell felelni. A példánál maradva, ha további szűrőnek beállítjuk az "Az Ön lakóhelye" kérdésnél pl. a "Város" választ, akkor eredményként minden táblázat és grafikon esetében azokat az értékeket kapjuk, amelyet a városban lakó nők válaszoltak.

   Választható szűrő feltételek:
   "Nincs válasz": az összes olyan válaszadó, aki ezt a kérdést nem válaszolta meg
   "Van valamilyen válasz": az összes olyan válaszadó, aki erre a kérdésre bármilyen választ adott
   ... illetve a kérdésnél beállított lehetséges válaszok bármelyike.

  • Ha aktív egy szűrő

   Ha valamely szűrő aktív, akkor a hozzá tartozó választómező a beállított értéket mutatja, de párhuzamosan a fejléc alatt megjelenik egy új blokk is, amelyben az érvényes szűrők láthatóak:

   Aktív szűrők blokkjaEbben a blokkban az aktív szűrők felsorolása és a beállított szűrési értékek látszanak, ahol azokat egyenként ki lehet kapcsolni.
   Párhuzamosan megjelenik jobb oldalról egy Szűrők törlése gomb, melyre kattintva az összes szűrő, egy lépésben törölhető.
  • Grafikonok funkciógombjai

   A grafikonok mellett funkciógombok találhatóak. Ezek feladata:

   Táblázat megjelenítése. Rákattintva egy új ablakban - feltéve ha a böngésző beállításaiban ez nem tiltott - megjelenik egy formázás nélküli nyers táblázat. Ezt kijelölve és a vágólapra másolva könnyen illeszthetőek be az eredmények más alkalmazásba. (Pl. Word-be, Excel-e.)
   Grafikon képe letöltése. Rákattintva a grafikon tölthető le képként nagyobb felbontásban, mint ahogyan az a képernyőn megjelenik.
   Grafikon adatai szerkesztése. Lehet arra szükség, hogy felülírd a grafikon által megjelenített adatokat, mert pl. nem látszik eléggé valamely válasz. Itt teheted meg, de ez csak eseti érvényű - magukat az adatokat nem fogja befolyásolni.
   Jelmagyarázat ki- vagy bekapcsolása. Ha kikapcsolod a jelmagyarázatot, akkor az a letölthető képen sem fog megjelenni.
  • Eredmények oldal nézete, beállításai

   Miközben az eredményeket elemzed, valószínűleg beállítottál egy kérdés sorrendet, összecsuktál, vagy épp el is tüntettél kérdéseket. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, de ...

   Ha ilyenkor félbe kell hagynod a munkádat, nincs semmi probléma! A rendszer sütikben (cookie) elmentette, hogy hogyan állítottad be az oldalt és legközelebb, amikor az eredményeket nézed, pont így fog fogadni. (Azaz mindent automatikusan úgy állít be, ahogyan Te tetted.) Azonban figyelj arra, hogy mivel ezt sütiben (cookie) jegyezte meg, amelyet a böngésződ, a Te saját gépeden tárol, ez a beállítás csak azon a számítógépen és azzal a böngészővel lesz érvényes.

   A rendszer a beállított szűrőket, a kérdések sorrendjét, a kérdések elrejtését és az adatok elrejtését jegyzi meg.

    

    

 • Tippek, trükkök

  Milyen funkciók azok, amelyek megkönnyítik, hogy megszerkeszd szakdolgozatodat.

  • Nem jó a kérdések sorrendje, de már vannak válaszaim!

   Semmi probléma! A rendszer tudja, hogy mely válaszok mely kérdéshez kapcsolódnak. Ezért a kérdések sorrendjét utólag is változtathatod - az eredményeket ez nem fogja befolyásolni.

   Nincs más dolgod, mint a korábban emailben küldött szerkesztési linken keresztül lépni az oldalra, módosítani a sorrendet a megfelelőre és elmenteni a kérdőívet.

  • Kimaradt egy kérdés, de már vannak válaszaim!

   Nincs gond. Utólag is vihetsz fel új kérdést, ez nem fogja a rendszert összezavarni. Annyi problémád lesz csak, hogy a korábban már kitöltött kérdőívek esetén az új kérdést úgy fogja kezelni a rendszer, hogy arra nem válaszoltak.

   Nincs más dolgod, mint a korábban emailben küldött szerkesztési linken keresztül lépni az oldalra, rögzíteni az új kérdést és elmenteni a kérdőívet.

  • Az egyik kérdés felesleges, de már vannak válaszaim!

   Semmi probléma! Szerkesztened kell a kérdőíved, ahol a felesleges kérdést törölnöd kell. Miután a kérdőívet elmentetted, a felesleges kérdés már nem fog megjelenni, de azok a válaszok elvesznek. Ugyanakkor a többi kérdésre adott válaszoknál nem fog bezavarni.

  • Nem jók a színek

   A kérdőív szerkesztésén keresztül bármikor megváltoztathatod a válaszokhoz tartozó színeket. Ha módosítod a kérdőívet, majd elmented, onnantól kezdve az újonnan beállított színekkel fog megjelenni.

  • Másmilyen grafikon kellene, de már vannak válaszaim!

   Semmi gond! A szöveges és értékelő kérdések kivételével a többit szabadon módosíthatod akár utólag is. (Illetve ezeket is, csak a korábbi válaszaidat fogod elveszíteni.)

   Annyit kell tenned, hogy szerkeszted a kérdőívedet, azon belül is a kérdést, ahol megváltoztatod a típusát. Pl. "Kör diagram"-ról "Oszlop diagram"-ra. Elmented és készen is vagy. A válaszaid megmaradnak, csak az eredményeknél már nem kör, hanem oszlop diagramban látod.

  • Csilli-villi a táblázat, de így nem tudom használni Word-ben!

   Teljesen igazad van! Éppen ezért a grafikonok mellett látsz egy gombot. Ha rákattintasz, akkor megkapod az adatokat egy formázás nélküli táblázatban, amit már könnyen be tudsz szúrni máshová.

  • A grafikon képe túl kicsi

   Ami a weboldalon megjelenik grafikon, az tényleg nem igazán alkalmas arra, hogy mondjuk képernyőképet elmentve illeszd be máshová. Éppen ezért a grafikonok mellett van egy gomb, amire kattintva a grafikon képét nagy méretben le tudod tölteni.

Ahogyan bármely honlap, úgy ez az oldal is sütiket (cookie) használ a működéshez. Az oldal használatával, ön beleegyezik ezek használatába!
Adatkezelési tájékoztatónkhoz kattintson ide!